More

    Quiz 365 – Daily Current Affairs

    - Advertisement -

    1. Which of the following banks has joined hands with IRCTC under an agreement that would permit flyers to book tickets by using IRCTC website?

    (a) Pawan Hangs

    (b) AAI

    (c) Lafarge India

    - Advertisement -

    (d) Kingfisher


     

    2. Which one of the following groups is at the centre of recently Lok Sabha Passed Constitution Amendment Bill 2016?

    (a) Senior Citizen

    (b) Women

    (c) Schedule Caste

    (d) Minor


     

    3. Which of the following country’s telecom firms has signed jointly with Cuban firms and agreement to establish direct international voice traffic, basically in incoming and outgoing calls?

    (a) Africa

    (b) Germany

    (c) Australia

    (d) US


     

    4. Who among the following has been suspended by United Nations Development Programme as its Goodwill Ambassador?

    (a) Maria Sharapova

    (b) Ronaldo

    (c) David Bekham

    (d) Sania Mirza


     

    5. Who among the following was former Mexican National Football Team Coach?

    (a) Pavel Pardo

    (b) Raul Cardenas

    (c) Jorge Campos

    (d) Carlos Salcido


     

    6. At which of the following places the President Pranab Mukherjee hounered 56 eminent personalities with Padma Awards?

    (a) Rashtrapati Bhawan

    (b) Central Secretariat

    (c) Shashtri Bhawan

    (d) Jawahar Bhawan


     

    7. Which among the following Oscar Winning US actresses died recently in Idaho?

    (a) Maggie

    (b) Kate Winslet

    (c) Patty Duke

    (d) Lucy Wegger


     

    8. Who among the following has written the book “Jihadist threat to India”?

    (a) Sultan Raja Ali

    (b) Aman Hussain

    (c)  Nawab Ali Shah

    (d) Tufail Ahmad


     

    9. The New President of Vietnam is

    (a) Tran Dai Quang

    (b) Ton Duc Thang

    (c) Trurong Chinh

    (d) Truong Tan Sang


     

    10. Which of the following banks has recently initiated “No QUEUE” Mobile App for the convenience of its consumers?

    (a) SBI

    (b) Axis Bank

    (c) HDFC

    (d) ICICI


     

    Answers:

    1. (a)

    2. (c)

    3. (d)

    4. (a)

    5. (b)

    6. (a)

    7. (c)

    8. (d)

    9. (d)

    10. (a)

    Also Read:

    Quiz 363 – Daily Current Affairs

    Quiz 355 – Daily Current Affairs

    Quiz 352 – Daily Current Affairs

    - Advertisement -

    Recent Articles

    Learn Vocabulary Words

    Simple English is the best English. So it has been wisely said that it is better to use the small (simple) words rather than...

    United Nations (UN) and its Principal Organs

    As an international organization, the United Nations was formed to promote and establish world peace and cooperation. The origin of the creation of UN...

    Quiz 260 – Previous Year’s Chemistry Questions with Explained Answers

    Which one of the following statements is NOT correct? (a) All alkaline earth metals form hydrated salts (b) Barium and strontium are found free in nature (c)...

    Improve Your Vocabulary

    Simple English is the best English. So it has been wisely said that it is better to use the small (simple) words rather than...

    National Income

    According to National Income committee, “National Income (NI) is the value of goods and services produced in an economy during a given period without...

    Related Stories

    2 Comments

    1. I love this site. This site makes me more confident for cracking a govt exam. thanx to admin for such a extraordinary work.

    Comments are closed.

    Stay on op - Ge the daily news in your inbox