General knowledge questions

Share This Post

1. The study of Bones is called?
Answer: Osteology

2. Cells of bone is called?
Answer: Osteocytes

3. Cells of cartilage is called?
Answer: Chondrocytes

4. The total number of bones in an Adult human body?
Answer: 206

5. The number of ribs in the human body?
Answer: 24

6. The face of a man is made up of?
Answer: 14 bones

7. A number of bones in spinal column?
Answer: 33

8. A number of bones in Ear?
Answer: 3

9. Which is the longest bone?
Answer: Femur

10. Which is the smallest bone?
Answer: Stapes

11. Breast bone?
Answer: Sternum

12. Total number of muscles?
Answer: 639

13. Study of body movements?
Answer: Kinesiology

14. Strongest muscles?
Answer: Jaw muscles

15. Largest muscles?
Answer: Gluteus maximus

16. Smallest muscles?
Answer: Stapedius

17. The breaking of a bone is known as?
Answer: Fracture

spot_img

Related Posts

Art and Literature of Middle Ages

Art during the Middle Ages was different based on...

Literature of Ancient India: Sanskrit Drama

The origin of Sanskrit drama is in obscurity; there...

The Bhakti Movement of the Medieval Age

The Bhakti Movement, one of the most remarkable features...

Saivism: Origin, Principles and Kinds

The origin of Saivism may be traced to, as...

Sikhism – An Introduction to Sikh Religion

Sikhism had its origin in the teachings of Guru...

The Gandhara Art

The Gandhara Art, justifying its name, is localized to...
- Advertisement -spot_img