GK QUESTIONS FOR Exams

Share This Post

 



[1] Who has sworn-in as the first woman Chief Minister of Gujarat on 22 May 2014?
Ans – Anandiben Patel
[2] When was International Day for Biological Diversity observed across the world?
Ans – 22 May 2014
[3] Who has been appointed as new Director General of Police of Jammu and Kashmir?
Ans – K Rajendra Kumar
[4] Name the Snooker champion who has been nominated for Arjuna awards announced by the Billiards and Snooker Association of India (BSFI)?
Ans – Chitra Magimairaj
[5] Who has been selected as Managing Director of ONGC Videsh Ltd (OVL) by Public Enterprises Selection Board (PESB)?
Ans – Narendra Kumar Verma
[6] When is International Museum Day celebrated?
Ans – 18th May
[7] Who won the Cricket Club of India (CCI) Classic Billiards and Snooker tournament?
Ans – Pankaj Advani
[8] Who took over as the new Chief Information Commissioner in the Central Information Commission?
Ans – Former IB chief Rajiv Mathur
[9] Which economies of the world have been declared world’s most expensive economies in a ranking released by the World Bank recently?
Ans – Switzerland, Norway
[10] What is the name of the India’s own card payment system that has been dedicated to the nation recently by President Pranab Mukherjee?
Ans – RupayCard

spot_img

Related Posts

Art and Literature of Middle Ages

Art during the Middle Ages was different based on...

Literature of Ancient India: Sanskrit Drama

The origin of Sanskrit drama is in obscurity; there...

The Bhakti Movement of the Medieval Age

The Bhakti Movement, one of the most remarkable features...

Saivism: Origin, Principles and Kinds

The origin of Saivism may be traced to, as...

Sikhism – An Introduction to Sikh Religion

Sikhism had its origin in the teachings of Guru...

The Gandhara Art

The Gandhara Art, justifying its name, is localized to...
- Advertisement -spot_img