IMPORTANT QUIZ

Share This Post

IMPORTANT QUIZ

IMPORTANT QUIZ

1) Rana Kapoor is all set to be re-appointed as MD & CEO of which of the following private sector banks operating in India?
1) YES Bank 
2) Federal Bank
3) Axis Bank 
4) Kotak Mahindra Bank
5) None of these
Answer:- 1) YES Bank

2) Infrastructure finance company IDFC plans to start bank operations by Oct 2015. IDFC bagged a commercial banking licence along with which of the following financial institutions, recently?
1) India Post
2) Reliance Capital
3) Bandhan
4) Mahindra Finance
5) None of these
Answer:- 3) Bandhan

3) The visiting Indian cricket team won a three match ODI series against which of the following countries, recently?
1) Sri Lanka
2) Bangladesh
3) New Zealand
4) Australia
5) None of these
Answer:- 2) Bangladesh

4)Which of the following teams has won the women’s World Cup hockey title, recently?
1) Australia
2) Netherlands
3) USA
4) Argentina
5) None of these
Answer:- 2) Netherlands

5)Dmitry O Rogozin, who visited India, recently, is the deputy Prime Minister of which of the following countries?
1) Uzbekistan
2) Kyrgyzstan
3) Turkmenistan
4) Ukraine
5) Russia
Answer:- 5) Russia

6)Which of the following teams has won the men’s World Cup hockey title, recently?
1) Australia
2) Germany
3) Netherlands
4) Malaysia
5) None of these
Answer:- 1) Australia

7) Andhra Pradesh is considering taking help from space agencies ISRO and NASA to trace the 17 missing engineering students after sudden release of water from a reservoir in Mandi in Himachal Pradesh. The incident took place in which of the following rivers?
1) Sutlej
2) Ganges
3) Chenab
4) Beas
5) None of these
Answer:- 4) Beas

8) Militant separatist group ISIS is in news for its activities in which of the following countries, recently?
1) Iraq
2) Iran
3) Libya
4) Nigeria
5) None of these
Answer:- 1) Iraq

9)Which of the following countries lay thrust on ‘Gross National Happiness’ rather than Gross Domestic Product (GDP) as the parameters for measuring its economic development?
1) Bangladesh
2) Thailand
3) Bhutan
4) Singapore
5) None of these
Answer:- 3) Bhutan

10 )The govt is mulling Centre of National Excellence status for the institutions FTII, SRFTI as announced by the Information and Broadcasting Minister _________, recently.
1) Ramvilas Paswan
2) Prakash Javadekar
3) Nitin Jairam Gadkari
4) M Venkaiah Naidu
5) None of these
Answer:- 2) Prakash Javadekar

spot_img

Related Posts

Art and Literature of Middle Ages

Art during the Middle Ages was different based on...

Literature of Ancient India: Sanskrit Drama

The origin of Sanskrit drama is in obscurity; there...

The Bhakti Movement of the Medieval Age

The Bhakti Movement, one of the most remarkable features...

Saivism: Origin, Principles and Kinds

The origin of Saivism may be traced to, as...

Sikhism – An Introduction to Sikh Religion

Sikhism had its origin in the teachings of Guru...

The Gandhara Art

The Gandhara Art, justifying its name, is localized to...
- Advertisement -spot_img