GA QUESTIONS

GA QUESTIONS



[1] Who was appointed as Chairman of Indian Council of Historical Research (ICHR)?
Ans – Yellapragada Sudharshan Rao

[2] Who won won the 2014 German Grand Prix?
Ans – Mercedes driver Nico Rosberg of Germany

[3] Who ranked 67 in World Golf Ranking which was released on 28 April 2014?
Ans – Indian Golfer Anirban Lahiri

[4] Name the bank who launched a financing scheme for women fashion boutique owners?
Ans – State Bank of India (SBI)

[5] When is World Health Day observed across the world?
Ans – 7 April

[6] Who recieved the Most Efficient Navratna Award for the year 2013?
Ans – Hindustan Aeronautics Ltd (HAL)

[7] Who Sworn-in as President of Malta?
Ans – Marie-Lousie Coleiro Preca

[8] Name the Japanese national who was appointed as the Vice President of World Bank?
Ans – Hiroshi Naka

[9] Who was appointed as the Chairman of the Cauvery Water Disputes Tribunal?
Ans – Justice BS Chauhan

[10] Who authoed a book entitled ‘A Stamp is Born’?
Ans – C. R. Pakrashi


[1] When is the International Day of United Nations Peacekeepers observed?
Ans – 29 May

[2] Reliance Industries Limited (RIL) announced on 29 May 2014 to buy 78 percent stake in Network18 Media and Investments for how much amount?
Ans – 4000 crore rupees.

[3] Name the two Indian-Americans who jointly won the prestigious Scripps National Spelling Bee?
Ans – Sriram J Hathwar and Ansun Sujoe

[4] Name the eminent Hindi writer who has been awarded the prestigious Vyas Samman 2013?
Ans – Vishwanath Tripathi

[5] Who won Monaco Grand Prix of Formula One?
Ans – Mercedes driver Nico Rosberg of Germany

[6] When was Goa Day observed?
Ans – Goa observes 30 May as Goa Day. Goa became 25th State of the Indian Union on 30 May 1987 and this is 27th Statehood Day.

[7] Who has been appointed as the Chairman and Managing Director (CMD) of Oil and Natural Gas Corporation (ONGC)?
Ans – Dinesh Sarraf

[8] Who won the Protein Society’s Protein Science Young Investigator Award for 2014 at Cambridge?
Ans – Madan Babu

[9] Who released a book titled Water, Peace and War – Confronting the Global Water Crisis?
Ans – Vice President of India M. Hamid Ansari

[10] Who sworn as Italy’s Prime Minister at the Presidential palace?
Ans – Matteo Renzi

Related articles

Railway safety in India

Railway safety in India has always been the biggest...

Where in India is clove mostly grown and what are its uses ?

Where in India is clove mostly grown and what...

National Human Rights Commission (NHRC)

The National Human Rights Commission (NHRC) of India is...

Village Of Sanskrit

Mathur, a culturally rich village on the banks of...

What is PAN?

PAN Card Permanent Account Number (PAN) is a ten-digit alphanumeric...

Case Studies

Full Stack Development

A clothing brand wanted to launch a new e-commerce website that would allow customers to browse and purchase their products online. We developed a...
national-emblem-state-emblem-of-india

IAS Exam Preparation

A clothing brand wanted to launch a new e-commerce website that would allow customers to browse and purchase their products online. We developed a...

Building Startup

A clothing brand wanted to launch a new e-commerce website that would allow customers to browse and purchase their products online. We developed a...